SKAM. (tweenspappa) hits
Forside Add meg

SKAM.Godt nyttår !

Da er det et nytt år som er fylt med masse nye muligheter. Jeg må ærlig si jeg sliter med å finne noen nye nyttårs løfter. Det fordi jeg har allerede begynt å trene, kommet meg ut på turer i skoger og til fjells. Cola drikkingen klarer jeg ikke å legge på hyllen. Så sånn er det men den saken.  Jeg ser rett og slett ikke poenget å lage seg selv masse mål en ikke klarer å gjennomføre. Trening er jeg heldigvis begynt med for noen måneder siden, slik at jeg er ikke en av dem som løper i panikk bort til treningstudiene i januar 2017, og har dessverre falt av før mars 2017.  Jeg begynte heller i september 2016 og falt av desember 2016. Så sånn er det, men jeg skal på igjen nå. Hvorfor? Jo fordi treningen er bra for kroppen, og ryggsmertene er vekke når jeg trener. Jeg har ikke falt av fordi jeg er lat, men heller fordi det har vært litt å gjøre. Slik at det har alltid kommet noe i veien, og trening er blitt nedprioritert.

video:nyttr2017

 

 

Det som jeg vil legge arbeid ned i er å sette meg mer inn i hvordan ungdommen har det. Jeg har sett sesong 1 av SKAM, og er godt igang med sesong 2, Jeg bare ler, og merket igår at språket de bruker i serien. Er det samme som ungdommen bruker i dagens virkelighet. Men hvorfor trenger en som tenårings og tweensforeldre å sette seg inn i deres hverdag? Og samtidig vise forståelse for den? For det kan til tider virke som de ikke bryr seg om noe som helst enn seg selv, og drama! Det er jo drama hele tiden rundt disse tenåringene!

Jeg må si at jeg misunner ikke tiden de vokser opp i nå. Jeg synes mobilen styrer mye av livet deres, og alle oss andre. Egentlig så styrer den livet vårt og som voksen kan vi styre unner mobilen og det sosiale nettet. Trenger vi pauser så legger vi den bare helt vekk. Selv om det ikke er helt lett, men vi klarer det. Dersom ungdommene gjøre det, da er de ikke på nett. Det er ikke bra! Det er viktig å være oppdaterte for dem 24/7 virker det som.

Jeg valgte igår på nyttårsaften å være mobil for at ungdommene kunne forflytte seg på en trygg og fin måte. Jeg ble ikke brukt mer enn til å frakte dem til der de skulle fra starten av som var like i nærheten. Det er helt ok for meg fordi de viste at jeg var å nå på mobil, samtidig som jeg ikke har vært helt 100 % i form de siste dagene. Men det er noe jeg ser på som viktig. At jeg viser ungdommen at jeg bryr meg, og er villig til å prøve å hente dem viss de ønsker det.

Hvorfor er det så viktig å være disponibel for dem? Jeg føler det er viktig, og jeg merker at enkelt bruker heller tid på å ikke være på lag med ungdommen. Å ikke være på lag med ungdommen. Ja da har du tapt kampen. Du blir "utstøtt" Det vil si ungdommen oppdatere deg ikke. Jeg sier ikke at vi skal være som dem, men forstå deres hverdag, og gi dem gode råd. Det er det jeg mener. Så jeg anbefaler alle som har tenåringer eller får tenåringer snart i huset ser serien SKAM. Da ser dere at deres hverdag er veldig opptatt grunnet det digitale presset de har på seg.

Ellers vil jeg ønske dere et forrykende fint  2017!

#skam #hverdag #2017 #tenåringer #tweens #sosialmedia #nyttår #blogg #nyttårsaften #familie 

  • Ingen kommentarer    Skriv en ny kommentar