Hva er egentlig Valentines? (tweenspappa)
Forside Add meg

Hva er egentlig Valentines? 

Hva er Valentin, og hvor stammer den fra? Myten skal ha det til at tilbake til romerske keiseren Claudius II. Ble den hellige Valentin fengslet etter at det ble truet med fengsel og dødstraff for dem som ikke avsverget seg kristendommen. Valentin ville ifølge myten ikke avsverge sin gud, og ble steinet til døde. Før Valentin ble drept, skrev han et brev til sin kjære Julia og bad henne holde seg til Gud. Brevet var undertegnet med. Fra din Valentin. 

 Det florere av historier på hvordan valentines ble til, men alle bygger på at dagen ble oppkalt etter Valentine. Hans eksistens er blitt bekreftet av arkologer, og han døde 14 februar år 270. Om Valentine var en prest, doktor eller martyr er noe usikkert. Noen sier han sloss for at soldater kunne få gifte seg, mens andre mener han var en prest som ikke ville gi opp sin tro. En ting kan en vel si er sikkert. Han trosset keiser Claudius og det kostet han livet. Mens han sitter i fangenskap. Forelsker han seg i fangevokterens blinde datter. Til henne skriver han et farvel brev den dagen han blir henrettet. Der han avslutter brevet med som nevnt Din Valentine. I år 496, markerte pave Gelasius den 14. februar som en feiring og ære for hans martyrdom.

Denne tradisjonen er meget stort i engelskspråklige land, og de siste årene er den kommet til Norge. Så løper folk rundt for å kjøpe den ene dyre gaven etter den andre. Men trenger det egentlig å koste så mye? Blomster er kjekt få! Og det liker nok jentene, men når det hele startet med kjærlighetsbrev. Er det vel det som skal være den store tradisjon eller? Så jeg gjør det på den gode gamle måten. Sender en hilsen, og den sender jeg her. 

Kjære venner og familiemedlem. Til dere som alltid er der for meg. Kommer med støtende ord, vennlige hilsener. Det betyr mer enn 1000 ord. Dere vet selv hvem dere er, og skulle dere trenge min støtte og hjelp en dag. Da skal jeg være der. Dere er der for meg, og jeg vil være der for dere. Måtte dere ha en fin Valentines dag!

 

https://tracking.adviralmedia.com/click/391/45942/intersport

#valentines #blogg #kjærlighet #hverdag #familie #venner #love #valentinesday
 

 

 • Én kommentar


  linda14.02.2017 kl.21:26

  flott skrevet happy valentin raymond glad i deg klem søs <3

  Skriv en ny kommentar

  Tweenspappa

  Tweenspappa

  Jeg er 4 barns far, arbeider på en barneskole i Bergen. Jeg trives med det, og har fokus på at skolen skal ha et mobbefritt miljø. Jeg har oppdaget og at jeg er tweenspappa, der jeg har hatt to barn i tweensalder, og der jeg har et barn og et som er på vei inn i tweensalder. Det er der navnet Tweens kommer fra. Det er barn som er mellom 8-12 år. De er fremdeles barn, men ønsker å være tenåring.

  Kategorier


  Blogg Diverse familie fortelling/noveller hund og katt høytider Idoler Mat Mitt Valg personlig tweens ungdomstiden Ut i naturen

  Arkiv


  Februar 2017 Januar 2017 Desember 2016 November 2016 Oktober 2016 September 2016 August 2016 Juli 2016 Juni 2016 Mai 2016 April 2016 Mars 2016 Februar 2016 Januar 2016 Oktober 2015

  Siste innlegg


  Hva er egentlig Valentines? Kurt Nilsen Amazing. JA TAKK! Du Har Klart Det Igjen Kurt Nilsen! Sitron Vann Knocker Ut Cola Fremdeles! Mitt Valg! Hvorfor Utro!? Lav Selvfølelse Ja Takk? Nei Takk! Cola check out. Sitron vann check in TL i skolen. Ja Takk! Utrolig bra Sophie Elise!

  Lenker


  blogg.no Få din egen blogg!

  Design


  Ina Anjuta

  Annonse  hits